دو شنبه 28 اردیبهشت 1394

گرم مزاجان دو گروه هستند:
در طب سنتی و در گروه افراد با مزاج گرم دو نوع تقسیم‌بندی وجود دارد. گروهی از افراد دارای طبع گرم و تر هستند که در گروه طبع بهاری یا دموی قرار می‌گیرند و گروهی مزاج گرم و خشک دارند که به گروه صفرا مزاج‌ها مشهورند.
 

مزاج دموی یا گرم و تر
افراد با مزاج گرم و تر یا دموی دارای حجم خون بالایی هستند اشتهای زیادی برای غذا خوردن دارند و به همین دلیل معمولاً دارای اضافه‌وزن و چاقی هستند و رنگ چهره آن‌ها متمایل به قرمز است. این افراد از نظر شخصیتی، روحیه‌ای مهربان و برون‌گرا دارند و بسیار اجتماعی هستند و چون مستعد ابتلا به بیماری‌های قلبی و عروقی و سکته‌های مغزی هستند باید از غذاهایی با طبع لطیف برای کاهش غلظت خون خود استفاده کنند.
افرادی که دارای مزاج گرم و تر یا دموی هستند بهتر است غذاهای نشاسته‌ای کمتر بخورند و مصرف فست‌فود و سرخ‌کردنی و غذاهای تند و پرادویه برایشان خوب نیست.
مصرف خاکشیر، تخم ریحان، سوپ یا آش جو، نان جو، برگ زردآلو، هلو و انجیر برای این افراد مناسب است اما باید مصرف آب یخ، نوشابه، تخم‌مرغ، بادنجان، نوشیدنی همراه با غذا، ترشی، سرکه، سیر و چای را کم کنند.

 

خوراکی‌های مناسب برای مزاج گرم و تر
لبنیات:
کشک، قراقروت.
حبوبات: باقلا خشک، برنج، جو، ذرت، عدس، ماش، ارزن.
سبزیجات: گشنیز، ریواس، ترشک.
میوه‌ها: آلبالو، انارترش، ازگیل، بالنگ، تمرهندی، زالزالک، زرشک، زیتون، زغال‌اخته، سنجد، غوره، گریپ‌فروت، لیموعمانی، نارنج.
فرآورده حیوانی: گوشت گاو، گوشت بز، سیرابی، قلوه گوسفند.
توت و بذرها: بارهنگ، تمشک، شاه‌توت.
ادویه‌ها و چای‌های سنتی: قهوه، نشاسته.

مغزهای گیاهی: بلوط، شاه دانه، شاه‌بلوط.
مواد فرآوری شده: سرکه.

 

نکاتی را که باید در زندگی روزمره رعایت کنید: (مزاج گرم و تر)
1- از غذاهای با فیبر بالا استفاده نمایید تا اجابت مزاج طبیعی داشته باشید.
2- انجام حجامت سالی 2 الی 3 بار برای شما خیلی مفید می‌باشد.
3- کم خوری و استفاده از غذاهای کم‌کالری و ساده، بخصوص در ماه‌های گرم سال برایتان مفید است.
4- بهتر است از مصرف زیاد ادویه‌های تند و انواع شور، گوشت زیاد، غذاهای نشاسته‌ای (ماکارونی، برنج، سیب‌زمینی) و گرمی جات، پرهیز کنید.
5- خوردن آب و چای را حتی‌المقدور با چند قطره آب لیموشیرین تازه همراه کنید.
6- هر روز 15 الی 30 دقیقه پیاده‌روی و یا دویدن صبحگاهی داشته باشید.
7- شش تا هفت ساعت خواب در شبانه‌روز برای شما کافی می‌باشد.

 

غذاها و نوشیدنی‌هایی که مصرف مستمر یا زیاده‌روی در آن‌ها برای افراد با مزاج گرم و تر مناسب نیست:
گوشت‌ها و غذاها: گوشت گوسفند، بره، بوقلمون، جگر، اردک، تخم اردک و مرغابی، رشته‌فرنگی، ماکارونی، کیک‌ها و بیسکویت‌ها

سبزیجات: زیتون، زنجبیل تازه، پیاز، سیر، نعناع، شوید
آجیل و میوه‌جات: خرما، انبه، بادام، پسته، موز، فندق، انجیر، انگور
دانه‌ها و حبوبات: گندم
روغن‌ها: روغن کرچک، روغن‌زیتون، روغن آفتابگردان
ادویه‌جات: فلفل سیاه، فلفل سفید، زنجبیل خشک‌شده، رازیانه، آویشن
نوشیدنی‌ها و شیرین‌کننده‌ها: عصاره انبه، آب انگور، آب گرم، عسل، شکر، نمک، چای‌های گیاهی با طبع گرم و اغلب غذاهای شور و شیرین

 

برای افراد با مزاج گرم و خشک مصرف بالای سیر، پیاز، ادویه‌های تند، گوشت قرمز، موز، خربزه،‌ آناناس، انجیر، غذاهای سرخ‌کرده، گردو، پسته، فندق و نارگیل مضر است. مصرف زیاد این نوع مواد غذایی بدن این افراد را از حالت تعادل خارج می‌کند

صفرا مزاج یا گرم و خشک
افراد با طبع گرم و خشک، این افراد لاغراندام هستند و رنگ چهره‌شان سفید است. این افراد دچار دهانی خشک هستند کم‌خواب بوده و به مصرف ترشی علاقه دارند به‌طوری‌که مصرف لواشک و سرکه و غذاهای سرد مثل خیار و کاهو علاقه دارند. این گروه از افراد نباید پرخوری کنند و باید مصرف شیرینی را کم کنند. همچنین غذاهای پرحجم مثل آش رشته و ماکارونی برایشان مفید نیست.


میوه‌هایی مثل انار و شاتوت، زرشک، تمشک، زردآلو، هلو، سیب، گلابی و خیار برای آن‌ها مفید است و مصرف هویج، کاهو، کدو، اسفناج، گشنیز و نخودفرنگی برایشان توصیه می‌شود.  


غلامرضا کرد افشاری، متخصص طب سنتی نیز در مورد افراد با مزاج گرم و خشک می‌گوید: این افراد لاغراندام بوده و رنگ چهره آن‌ها متمایل به زردی است. تحمل گرما را ندارند و معمولاً خواب کمی دارند. افراد با مزاج گرم و خشک، عطش زیاد و دهانی خشک دارند، زود عصبانی می‌شوند و زود هم آرام می‌گیرند. این افراد پرجنب‌وجوش و پرانرژی هستند.


برای افراد با مزاج گرم و خشک مصرف بالای سیر، پیاز، ادویه‌های تند، گوشت قرمز، موز، خربزه،‌ آناناس، انجیر، غذاهای سرخ‌کرده، گردو، پسته، فندق و نارگیل مضر است. مصرف زیاد این نوع مواد غذایی بدن این افراد را از حالت تعادل خارج می‌کند و آن‌ها را دچار علائمی مثل خشکی پوست، اضطراب، بی‌خوابی و تپش قلب می‌کند.


در مقابل، مصرف سوپ جو و گوشت مرغ، آش تشکیل شده از ماست،‌ کدو، اسفناج و گشنیز برای آن‌ها مناسب است.


و اما شربت‌های مناسب برای این گروه نیز شربت لیمو، آلو، نارنج، ماءالشعیر، سکنجبین و دوغ ترش است و مصرف هویج، انار، سیب، گلابی،‌ آلبالو، زرشک،‌ گوجه‌سبز، کدو و اسفناج برای این افراد توصیه می‌شود.

فرآوری: مریم مرادیان نیری
بخش تغذیه و آشپزی تبیان
نوشته شده در  دو شنبه 28 اردیبهشت 1394  ادامه مطلب
 دو شنبه 28 اردیبهشت 1394

افرادی که از قند خون بالا رنج می‌برند باید به طور مرتب دنبال روش‌هایی برای کنترل هر چه بهتر قند خونشان باشند در غیر این صورت همین مسئله باعث بروز عواقب جدی در سلامتی می‌شود. توجه داشته باشید که میزان قند خون نرمال باید بین 80 تا 100 میلی‌گرم در هر دسی لیتر باشد. قند خون به وسیله‌ی هورمونی به نام انسولین تنظیم می‌شود و بدن افرادی که دچار دیابت هستند به میزان کافی از این هورمون تولید نمی‌کند و یا سلول‌هایشان نسبت به آن مقاوم شده است. در نتیجه به سختی می‌تواند قند خون بالا را کنترل کند.

با وجود اینکه افراد مبتلا به دیابت باید تحت نظر پزشک باشند و دارو مصرف کنند اما لازم است که با در پیش گرفتن روش‌های طبیعی نیز با مشکل مقابله کنند. در این مطلب چند روش طبیعی برای مقابله با قند خون بالا و پیشگیری از ابتلا به دیابت داریم لطفاً با ما همراه باشید.


به طور مرتب ورزش کنید
هر چه فعالیت بدنی‌تان بیشتر باشد میزان قندی که در بدن می‌سوزد بیشتر می‌شود. فعالیت‌های ورزشی روزانه بهترین راه مقابله با قند خون بالاست و می‌تواند نیاز به انسولین را کاهش دهد. برای این کار لازم است که روزانه بین 20 تا 30 دقیقه ورزش کنید.


مصرف کربوهیدرات‌ها را کاهش دهید
هر ماده‌ی غذایی که حاوی کربوهیدرات (مواد قندی) باشد در طولانی‌مدت روی میزان قند خون تأثیر می‌گذارد. برای پیشگیری و مقابله با افزایش قند خون توصیه می‌کنیم که تا حد امکان مصرف مواد غذایی سرشار از کربوهیدرات را کاهش دهید و با برنامه‌ریزی دقیق، این مواد غذایی را در برنامه‌ی غذایی‌تان بگنجانید. محصولات غذایی تهیه شده از آرد مانند نان سفید، پاستاها، شیرینی‌جات، نان شیرینی، برنج، سبزیجاتی مانند سیب‌زمینی، ذرت، میوه‌های خشک و غیره حاوی بیشترین میزان کربوهیدرات‌ها هستند.

پروتئین کم چرب

 

مصرف پروتئین را افزایش دهید
مصرف مواد غذایی حاوی پروتئین‌های کم‌چرب مانند ماهی، سینه‌ی مرغ و غیره به کاهش تبدیل کربوهیدرات‌ها به قند خون کمک می‌کند. در نتیجه میزان قند خون بیشتر کنترل می‌شود. توصیه می‌کنیم که روزانه از مصرف این مواد غذایی غافل نشوید.


روزانه چند وعده‌ی غذایی داشته باشید
افرادی که دچار قند خون بالا هستند باید هر روز حداقل هر دو تا سه ساعت مواد غذایی سالم مصرف کنند. این کار مانع از افزایش ناگهانی قند خون می‌شود.


تکنیک‌های آرام‌بخش را یاد بگیرید
کبد افرادی که به طور مرتب تحت استرس و فشارهای روحی روانی هستند گلیکوژن بیشتری در جریان خونشان آزاد می‌کند. گلیکوژن ذخیره شده‌ی گلوکز است که به سرعت قند خون را بالا می‌برد. توصیه می‌کنیم که تکنیک‌های آرام‌بخش را در پیش بگیرید و استرس را از خود دور کنید.


دارچین را دریابید
نتایج بررسی‌های متعدد نشان می‌دهد که دارچین تأثیر مثبتی در درمان دیابت و مقابله با قند خون بالا دارد. این ادویه‌ی خوش عطر و خوش‌طعم قیمت مناسبی دارد و در دسترس است. بنابراین بهانه‌ای برای مصرف نکردن آن وجود ندارد.

مصرف روزانه 100 گرم پیاز قرمز خام نقش مهمی در کاهش میزان قند خون در بین مبتلایان به دیابت نوع 1 و 2 دارد. به خاطر اینکه پیاز سرشار از ترکیبات مفیدی مانند فلاوونوئیدها و گوگرد است

دارچین حساسیت بدن نسبت به انسولین را کاهش می‌دهد و به این ترتیب وابستگی بدن به این هورمون کمتر شده و میزان قند خون تنظیم می‌شود.


گلابی خاردار یا میوه‌ی کاکتوس را وارد سبد غذایی‌تان کنید
نتایج پژوهش‌ها نشان می‌دهند که گلابی خاردار یا همان میوه‌ی کاکتوس برای کاهش قند خون بسیار موثر است. به خاطر اینکه این میوه حاوی میزان زیادی فیبر و دیگر ترکیبات مغذی است که باعث سوزاندن قند و تنظیم قند خون می‌شود و به این ترتیب یک میوه‌ی ایده‌آل برای افرادی دیابتی است. خوشبختانه این میوه وارد بازار میوه و تره‌بار ایران نیز شده است و می‌توانید از خواص آن بهره‌مند شوید.

سیر

سیر یار سلامتی
یک ماده‌ی غذایی مفیدی که باید حتماً در برنامه‌ی غذایی افرادی که از قند خون بالا رنج می‌برد وجود داشته باشد سیر است. نتایج بررسی‌های متعدد نشان می‌دهد که مصرف منظم سیر می‌تواند باعث کاهش قند خون در بین مبتلایان به دیابت نوع 1 و نوع 2 ‌شود. به خاطر اینکه سیر این قدرت را دارد که قند را بسوزاند و حاوی ترکیبات دیگری است که تأثیری مشابه با انسولین دارد. توجه داشته باشید که خاصیت سیر به همین‌جا ختم نمی‌شود. این ماده‌ی غذایی علاوه بر کاهش چربی خون برای مقابله با برخی از سرطان‌ها نیز موثر است. در نتیجه بهتر است حتماً سیر را در برنامه‌ی غذایی‌تان بگنجانید.


پیاز
نتایج بررسی‌هایی که در دانشگاه «گزیرا» انجام شده است نشان می‌دهد که مصرف روزانه 100 گرم پیاز قرمز خام نقش مهمی در کاهش میزان قند خون در بین مبتلایان به دیابت نوع 1 و 2 دارد. به خاطر اینکه پیاز  سرشار از ترکیبات مفیدی مانند فلاوونوئیدها و گوگرد است.

فاطمه مهدی پور
بخش تغذیه و آشپزی تبیان
نوشته شده در  دو شنبه 28 اردیبهشت 1394  ادامه مطلب
 دو شنبه 28 اردیبهشت 1394
بدون شک پس از خواندن این مطلب نگاهتان به موز تغییر خواهد کرد. طبیعت بهترین درمان‌ها را به‌صورت مواد غذایی و گیاهان در اختیار ما قرار داده است که تأثیر زیادی در ارتقای سلامتی دارند. موز نیز یکی از این هدیه‌ها است که برای درمان و بهبود برخی از بیماری‌ها و مشکلات سلامتی بهتر از برخی داروها عمل می‌کند

ادامه مطلب
نوشته شده در  دو شنبه 28 اردیبهشت 1394  ادامه مطلب
 دو شنبه 28 اردیبهشت 1394

بیماری کرونر(1) قلبی به صورت مشکلاتی از قبیل دردهای آنژینی و انفارکتوس ( حمله قلبی) بروز می کند. آنچه که سبب بروز بیماری قلبی می شود، تشکیل تدریجی رسوب های چربی یا پلاک ها در لایه داخلی دیواره سرخرگ ها می باشد. این رسوب ها سبب محدود کردن عبور جریان خون می شوند که این پدیده را تصلب شرایین یا سخت شدن رگ ها (آترواسکلروز) می نامند.

دراین بیماری هیچ علامت واضحی وجود ندارد، اما زمانی که آسیب به سرخرگ ها جدی شده و جریان خون به قلب محدود شود، سبب بروز درد خواهد شد .

مسدود شدن کامل یک سرخرگ خون رسان به قلب، منجر به حمله قلبی ناگهانی و کشنده می شود

. روش های متداول جهت پیشگیری از تصلب شرایین، شامل کاهش فشار خون ، دریافت رژیم غذایی کم چربی ، کاهش وزن اضافی و ترک سیگار می باشد. به برخی افراد نیزجهت کاهش کلسترول خون ، دارو داده می شود.

تحقیقات نشان می دهند که ارتباط  مستقیمی میان رژیم غذایی و بیماری قلبی وجود دارد و با دریافت یک رژیم غذایی سالم می توان سلامتی قلب و دستگاه گردش خون را حفظ کرد.

چه غذاهایی برای قلب مفید هستند؟

- کلم برگ، کلم قرمز، گل کلم، کلم بروکسل، کلم بروکلی، شلغم، چغندر، اسفناج، مارچوبه ، لوبیا سبز، نخود سبز، لویبا قرمز، لویبا چشم بلبلی ، نخود خشک وعصاره مخمر دارای ویتامین های گروه ب خصوصا" اسید فولیک هستند. تحقیقات متعددی نشان داده اند که اسید فولیکی که به طورطبیعی درموادغذایی یافت می شود، می تواند سبب کاهش ماده ای درخون به نام " هموسیستئین "(2) شود و به این ترتیب از ابتلا به تصلب شرایین پیشگیری می کند.

دانشمندان براین باورند که این ماده مستقیما به دیواره رگ ها آسیب می رساند و سبب تشکیل رسوب های چربی می شود. تخمین زده شده است که افزایش دریافت روزانه اسید فو لیک به میزان100 میکروگرم، سبب کاهش مرگ های مرتبط  با بیماری کرونر قلبی به میزان 7 درصد در مردان و 5 درصد در زنان می شود.

- درجوامعی که مقادیر فراوانی از ماهی های روغنی را مصرف می کنند ، مشاهده شده است که شیوع بیماری های کرونر قلبی کمتر از جوامعی است که مقدار کمی ماهی مصرف می کنند. ماهی های روغنی از قبیل : ماهی خالمخالی، آزاد و سایر ماهی ها از قبیل قباد، حلوا، شیر، کیلکا و اوزون برون دارای اسیدهای چرب مفیدی می باشند.

دانشمندان معتقدند که این مواد باعث کاهش خطر انعقاد خون و همچنین ممانعت از افزایش چربی های مضر خون می شوند.

مصرف ماهی حداقل 3 بار درهفته ، برای افرادی که دارای سابقه بیماری قلبی و همچنین افرادی که مایل به پیشگیری از ابتلا  به این بیماری هستند، توصیه می شود.

- جو دو سر، حبوبات ، سیب وگلابی؛ غنی از فیبر محلول(3) هستند که به کاهش سطوح کلسترول خون کمک می کنند. سیر نیز اثر مشابهی دارد. افزایش کلسترول خون ، به خصوصLDL  کلسترول ( کلسترول بد )، یکی ازعوامل عمده  بروز تصلب شرایین است . مصرف منظم چنین غذاهایی به کاهشLDL( کلسترول ) کمک می کند.

- روغن زیتون ، روغن کانولا، مغزها و دانه ها حاوی نوعی از اسیدهای چرب به نامMUFA( اسیدهای چرب غیر اشباع ) هستند که به کاهش سطوحLDL– کلسترول کمک می کنند.

- میوه ها و سبزی ها ، حاوی ویتامین های آنتی اکسیدان ( ضد سرطان ) ، مواد معدنی و مواد مغذی مفیدی هستند که سبب متوقف کردن آسیب ناشی از عمل مواد سرطان زا به دیواره سرخرگ ها می شوند.

مصرف حداقل روزانه 3 واحد از این غذاها توصیه می شود. سه چهارم لیوان آب میوه یا سبزی ها به عنوان یک واحد   محسوب  می شود که معادل یک عدد میوه متوسط یا یک لیوان سبزی خرد شده خام یا نصف لیوان پخته است .

از چه غذاهایی باید پرهیز کنیم ؟

گوشت و فرآورده های آن، لبنیات پرچربی و کره ، دارای مقادیر زیادی نوعی چربی هستند که باعث افزایش سطوحLDL ( کلسترول ) درخون می شوند. در بیماریهای قلبی مصرف این غذاها را باید به حداقل رساند.

همچنین مصرف کیک و بیسکویت به علت نوع چربی به کار رفته در آنها، سبب افزایش سطحLDL (کلسترول ) می شود .

انواع غذاها و سوپ های آماده ی مصرف و یا کنسرو شده ، غذاهای بیرون از منزل ، سوسیس و کالباس و گوشت های نمک سود شده و کلا" گوشت و فرآورده های آن و همچنین تنقلات شور سرشار از نمک ( سدیم کلراید) هستند. دریافت زیاد سدیم با فشار خون بالا ارتباط دارد که از عوامل خطر موثر در بروز بیماری قلبی است. کاهش مصرف این نوع غذاها و نمک طعام سر سفره به کاهش فشار خون کمک می کند.

چند نکته :

- به سیگاری ها توصیه می شود که به ترک سیگار مبادرت ورزند ، زیرا نیکوتین سبب افزایش ضربان قلب ، افزایش فشار خون و افزایش نیاز بافت قلب به اکسیژن می شود. با مصرف سیگار توانایی خون درحمل اکسیژن کاهش می یابد. عوامل سرطان زای دود سیگار به دیواره سرخرگ ها آسیب می رسانند.

- استراحت و شل کردن عضلات، جهت کاهش میزان استرس لازم است . استرس از طریق افزایش هورمون های استرس ( ازجمله آدرنالین ) سبب تولید و افزایش کلسترول می شود.

پی نوشت ها :

(1)    سرخرگ کرونر، سرخرگ تغذیه کننده قلب می باشد.

(2)    هموسیستئین، یک ماده ی حاوی سولفور است که هنگام سوخت و ساز اجزای تشکیل دهنده ی پروتئینها در بدن تولید می شود.

(3)    فیبر محلول، بخشی از اجزای تشکیل دهنده ی گیاهان است که بدن ما قادر به هضم آن نیست و با آب، تشکیل ژل می دهد
نوشته شده در  دو شنبه 28 اردیبهشت 1394  ادامه مطلب
 دو شنبه 28 اردیبهشت 1394

بهار نارنج 

بهارنارنج همان گل‌های درخت نارنج است که دارای بوی معطر و طعم مطلوبی است. این گل تپش نامنظم قلب و اضطراب را از بین می‌برد. برای رفع کم‌خونی یا بی خوابی مفید است، قبل از خواب عرق یا دم‌کرده آن را بنوشید.

آب بهارنارنج اثر آرام بخش و ضد تشنج دارد. بهار نارنج برای رفع کم‌خونی یا بی‌خوابی مفید است، قبل از خواب عرق یا دم‌کرده آن را بنوشید.

این گل آرامش‌بخش است و سردردهای عصبی و میگرنی را کاهش می‌دهد.

 

بادرنجبویه

بادرنجبویه 

بادرنجبویه داروی مورد علاقه پزشک بزرگ ایرانی، ابوعلی سینا بود که جهت تقویت قلب و انبساط روح تجویز می‌کرده است. استفاده از این گیاه به عنوان یک داروی ضد افسردگی تا قرن هفدهم ادامه داشت. آزمایش‌های جدید بر روی حیوانات آزمایشگاهی نشان می‌دهد که این گیاه همانند یک داروی مسکن بر روی دستگاه عصبی مرکزی عمل می‌کند و به همین دلیل آرام‌بخش است.

این گیاه به اشکال مختلفی از قبیل اسانس، عصاره روغنی، روغن، پماد، کمپرس و دم‌کرده استفاده می‌شود. بادرنجبویه دارای طبیعت گرم و خشک است.

 

گل گاوزبان

گل گاو زبان 

گیاه دارویی گل گاوزبان گیاهی است علفی و پرطرفدار که در درجه نخست برای بیماری‌های مغزی و در درجه دوم برای بیماری‌های قلبی استفاده می‌شود. گل گاو زبان ایرانی معروف‌ترین نوع این داروی گیاهی است. از گل، برگ و سرشاخه‌های گل‌دار گل گاو زبان استفاده می‌شود و مواد مۆثره آن موسیلاژ، صمغ، روغن فرار و تانن است.

گل گاو زبان شادی‌آور، رقیق‌کننده خون، مقوی قلب، رفع کننده اضطراب و دلهره، از بین برنده افسردگی و کاهنده فشارخون و تپش قلب است. مصارف دارویی این گیاه به صورت محلی بدین صورت است که گل‌های آبی گل گاو زبان را خشک کرده و دم‌کرده آن را مورد استفاده قرار می‌دهند. این گیاه در سرماخوردگی به عنوان معرق و کاهش دهنده فشارخون مورد استفاده قرار می‌گیرد. همچنین خاصیت آرام‌بخشی دارد.

بهارنارنج همان گل‌های درخت نارنج است که دارای بوی معطر و طعم مطلوبی

است. این گل تپش نامنظم قلب و اضطراب را از بین می‌برد

 

به لیمو

بـه‌لیمو 

به‌لیمو گیاهی به صورت درختچه است که از برگ آن استفاده می‌شود. این گیاه از قدیم در طب سنتی ایران به عنوان آرام‌بخش، ضد تشنج، ادرارآور، رفع کننده سرگیجه و تپش قلب مورد استفاده بوده و در حال حاضر نیز از آن استفاده می‌شود.

‌1 قاشق غذاخوری به‌لیمو را در یک قوری حاوی 2 لیوان آب جوش به همراه مقداری نبات دم‌کرده و میل کنید.

 

اسطوخودوس

اسطوخودوس 

اسطوخودوس گیاهی است چندین ساله به ارتفاع حدود نیم متر با برگ‌های متقابل، باریک، دراز سبزرنگ و پوشیده از کرک‌های سفید پنبه‌ای. گل‌های آن به رنگ بنفش و به صورت سنبله می‌باشد.

قسمت مورد استفاده این گیاه، گل‌ها و سرشاخه‌های گل‌دار آن است. اسطوخودوس بوی بسیار مطبوعی دارد.  طعم آن تلخ است و به علت بوی مطبوع آن در عطرسازی مصرف می‌شود. اسطوخودوس از نظر طب قدیم ایران گرم و خشک است و تپش قلب را بر طرف می‌کند.

حدود 5 گرم سرشاخه گل‌دار و یا گل این گیاه را در یک لیتر آب جوش ریخته و به مدت 10 دقیقه دم کنید. مقدار مصرف این دم‌کرده 4-3 فنجان در روز است.

کندر

 

کندر 

کندر در حقیقت صمغ گیاهی به همین نام است که مزه‌ای گس و تلخ دارد. این صمغ از زمان‌های بسیار قدیم توسط درمانگران طب سنتی برای درمان بسیاری از بیماری‌ها مورد استفاده بوده و امروزه نیز به 3 صورت خوراکی، موضعی و بخور مصرف می‌شود.

درمانگران طب سنتی ایران معتقدند کندر موجب بهبود تپش قلب می‌شود.

 

 بخش تغذیه و آشپزی تبیان


نوشته شده در  دو شنبه 28 اردیبهشت 1394  ادامه مطلب
 دو شنبه 28 اردیبهشت 1394
با یادگیری بازی و شرکت دربازی های گروهی و چند نفره روحیه تعامل در فرزندتان ایجاد می شود و اجتماعی شدن و حضور در اجتماع را می اموزد!
ربابه غفارتبریزی، روانشناس با بیان اینکه بازی‌ کردن در کودکان در هر سنی متفاوت است‌، اظهار کرد:‌ هرچه از 3 سالگی به سمت 7 سالگی پیش می‌رویم بازی‌ها ذهنی‌تر می‌شوند اما نکته مهم این است که بازی نباید وقت زیادی از کودک را اشغال کند به طوری که او به کارهای دیگر خود نرسد.
وی افزود: بازی در کودکان معمولاً 2 نوع است یکی بازی های فیزیکی که برای تخلیه کردن انرژی کودک مورد استفاده قرار می‌گیرند و دیگری بازی‌های ذهنی که برای رشد ذهنی کودک مناسب هستند و شامل لگو، پازل و منچ می‌شوند.
غفارتبریزی، با بیان اینکه بازی نباید به اعتیاد کودک منجر شود، تصریح کرد: این وضعیت در خانواده‌هایی که دچار اختلاف و نزاع و درگیری هستند، بیشتر مشاهده می‌شود زیرا کودک از تعامل با والدین و بازی با همسالان خود دور می‌شود.
وی بیان کرد: از طریق بازی کودک تعامل با محیط را می‌آموزد و مهارت‌های او شکل می‌گیرد و استعدادهای موجود در ذهن او به کمک بازی به فعل می‌رسد.
این روانشناس در پایان گفت: باید کودک را از بازی‌های کامپیوتری و تماشای فیلم‌های ترسناک که موجب ایجاد خشونت در او می‌شوند منع کرد مگر اینکه به سنین بعد از نوجوانی برسد تا بینش و آگاهی لازم را پیدا کند که این بازی‌ها و فیلم‌ها واقعی نیستند
باشگاه خبرنگاران
نوشته شده در  دو شنبه 28 اردیبهشت 1394  ادامه مطلب
 دو شنبه 28 اردیبهشت 1394

درست کردن یک شام ساده  درست شده از سبزیجات را در این رسپی برایتان  آموزش می دهیم. این غذا  کالری کمی دارد. یک شام کاملا رژیمی است و چاق نمی کند

مواد لازم:

  • روغن زیتون 2 قاشق چای خوری
  • پیاز یک عدد خرد شده
  • استاک سبزیجات  4 فنجان
  • کنسرو ذرت یک قوطی
  • روغن کنجد یک دوم قاشق چای خوری
  • موسیر 4 عدد نازک
  • گشنیز خرد شده تازه به مقدار لازم برای سرو

طرز تهیه:

1. روغن را در یک ماهی تابه بزرگ روی حرارت ملایم گرم کنید.

2. پیاز را اضافه کرده و آن را تفت دهید تا بپزد.حدود 2 دقیقه زمان کافی است تا پیاز ها نرم شود.

3. استاک سبزیجات را اضافه کنید و  کنسرو ذرت ،هم ذرت ها و هم  آب آنرا به مواد اضافه کنید.

4. حرارت را زیاد کنید و مواد را به جوش آورید.

5. بعد از به جوش آمدن حرارت را کم کنید .روغن کنجد را بیفزایید و مقداری از  موسیر خرد شده را نیز اضافه کنید.

6. یک دقیقه این ترکیب را بجوشانیدو سپس می توانید آنرا از روی حرارت بردارید.

7. در ظرف سرو بکشید و روی آنرا با گشنیز و موسیر باقی مانده تزیین کنید.

منبع: نیکو

نوشته شده در  دو شنبه 28 اردیبهشت 1394  ادامه مطلب
 دو شنبه 28 اردیبهشت 1394

 دمنوش گیاهی ضد درد

 

این چای علاوه بر اینکه بدن را هیدراته می کند یک چای ضد درد هم هست کلا درد بدن را از بین می برد. اگر اغلب دچار بدن درد می شود، سعی کنید این چای را بنوشید، زیرا حاوی یک سری از مواد دارویی است.

مواد لازم:
2 فنجان آب

2 قاشق چای خوری چای سیاه و سفید

زنجبیل رنده شده کمی
2 قاشق چایخوری پودر زردچوبه
½ فنجان شیر بادام
عسل 1 قاشق چای خوری

طرزتهیه:
1. زنجبیل و دارچین را در آب به مدت 10 دقیقه بپزید
2. چای سیاه و سفید را ریخته به مدت 2 دقیقه دیگر می جوشانیم
3. یک لیوان شیر بادام و کمی عسل بریزید

منبع:hidoctor.ir

نوشته شده در  دو شنبه 28 اردیبهشت 1394  ادامه مطلب
 دو شنبه 28 اردیبهشت 1394

ترنجبین طبق نظر حکمای طب سنتی گرم، ولی در عین حال تر است.

 

ترنجبین به فارسی "ترانگبین" یا "ترنگبین" است. آن را به فرانسوی Manne d"hedysarum و Manna d"alhagi و Manne de perse و به انگلیسی Manna of hedysarum و به عربی "ترنجبین" می نامند.

ترنجبین ماده ای است شیرین که به صورت شبنم روی گیاه حاج یا خارشتر یا خاربز می نشیند. در یک بررسی که توسط مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی خراسان انجام شد، مشاهده شد که این شیرابه‌های قندی در نتیجه عمل حشره ای به طور طبیعی و با ایجاد شکاف به خارج تراوش می شود.

گیاه خارشتر درختچه یا بوته خاری است که در بیابان ها و دشت های کم ارتفاع ایران مانند خراسان، یزد، تبریز، زرند، اطراف قم و بوشهر به طور خودرو فراوان دیده می شود.

 

ترنجبین حاوى ترکیبات قندى مختلفى چون گلوکز و فروکتوز، ساکاروز و ترى ساکارید است که به راحتى در آب حل مى شود.


سابقا از ترنجبین در کارخانجات ساده قندگیری به طور سنتی قند می گرفتند، ولی بعدها چون فروش ترنجبین از نظر دارویی بازار بهتری پیدا کرد، آن را فقط به عنوان دارو می فروشند.

خاصیت ترنجبین
* ترنجبین ملین و مسهل است. دوز مصرفى ترنجبین به عنوان ملین بر حسب سن بیمار بین 10 تا 70 گرم است که با کمى آب مصرف مى شود. گیاه  ترنجبین اگر در مقدار کم خورده شود، ملین و اگر به مقدار زیاد مصرف شود، مسهل است.


* ترنجبین طبق نظر حکمای طب سنتی گرم، ولی در عین حال تر است.

 

* برای تسکین عطش و تب  ترنجبین   مفید است.


* ترنجبین در تسکین سرفه و درد سینه موثر است.

* ترنجبین خاصیت ضدعفونی کنندگی خوبی دارد و میکروب ها را از بین می برد، به همین دلیل برای درمان بیماری های عفونی مفید است.

 

* اگر ترنجبین با آب زیره خورده شود، برای دفع صدای شکم که با تب خفیفی توام باشد، نافع است.


* خوردن ترنجبین با آب پنیر برای اخراج اخلاط سوخته، با ماءالشعیر برای دفع اخلاط گرم، با کره برای باز کردن ادرار (در مواردی که ترشح ادرار بند می آید) مفید است.

* جوشانده  ترنجبین معرق است.

 

* گل های  ترنجبین برای بواسیر مفید است.


* مالیدن روغن برگ های  ترنجبین برای روماتیسم خیلی نافع است.

* عرق گیاه ترنجبین اگر مدتی کم کم خورده شود، برای دفع سنگ کلیه و مثانه تا حدودی مؤثر است.  

ترنجبین برای نوزادان,خواص درمانی ترنجبین

ترنجبین در تسکین سرفه و درد سینه موثر است

 

در مصرف ترنجبین احتیاط کنید
* بسیاری از خانواده‌ها برای بهبود زردی کودک خود از مخلوط ترنجبین و آب قند استفاده می‌کنند که این مواد، نه تنها تاثیری در بهبود زردی کودک ندارند، بلکه باعث اسهال و استفراغ نوزاد نیز می‌شوند.

در یک مطالعه تحقیقاتی که با هدف بررسی اثر ترنجبین خوراکی در کاهش زردی نوزادان انجام گردید، نشان داده شد که علیرغم باورهای بومی مبنی بر تاثیر ترنجبین در کاهش زردی نوزادی، تجویز این ماده اثر قابل توجهی در درمان زردی ندارد.

* بیماران مبتلا به حصبه، اسهال خونی، بواسیر، خون ادراری و آبله از خوردن ترنجبین خودداری کنند.

* ترنجبین برای طحال و اشخاص گرم مزاج مضر است.

 چگونگی تهیه آب ترنجبین
برای تهیه آب ترنجبین، مقداری ترنجبین را در آب جوش حل می کنند. سپس مایع صاف روی آن را بر می دارند و می گذارند قدری بماند تا مواد خارجی آن ته نشین شود. حالا مایع صاف شده روی آن، آماده خوردن است.

آب ترنجبین اگر صبح ناشتا خورده شود، موثرتر است. مقدار خوراکی معمول آن 12 تا 35 گرم است.

 

منبع:tebyan.net

نوشته شده در  دو شنبه 28 اردیبهشت 1394  ادامه مطلب
 یک شنبه 27 اردیبهشت 1394

آلوئه ورا گیاهی بود که اوایل برای برای زیبایی بیشتر به کار می رفت اما پس از چندی اثرات درمانی و داروئی این گیاه کشف شده به چند خاصیت بی نظیر آن را بیان می کنیم .

آلوئه ورا گیاهی است که حدود 200 گونه از آن شناخته شده است و در طب سنتی از این گیاه استفاده‌های بی‌شماری می‌شود.

در واقع آلوئه ورا محرک عمومی بدن، ماده‌ای مسهل، آرام کننده، ترمیم کننده بافت‌های آسیب‌دیده و محرک است و برای رفع ناراحتی‌های روده‌ای مانند کرم‌های روده‌ای نیز می‌تواند مفید باشد.

 از گیاه آلوئه ورا برای رفع سوختگی‌ها، گزش حشرات و ناراحتی‌های پوستی استفاده می‌شود همچنین می‌توان 120 تا 300 میلی‌گرم از گیاه خشک آن را به صورت کرم یا لوسیون استفاده کرد.

امروزه از گیاه آلوئه ورا برای ساختن کرم‌های مرطوب کننده، صابون، شامپو، لوسیون‌های ضد چروک و پمادهای سوختگی استفاده می‌شود البته آلوئه ورا یک گیاه خوراکی نیز هست که مصرف آن موجب پاکسازی بدن از سموم و مواد زائد می‌شود که خاصیت مسهلی آن قوی نیست.
این گیاه داروئی را می توان هم به صورت خوراکی و هم موضعی مورد مصرف قرار دارد .

 

منبع:sprc.i
نوشته شده در  یک شنبه 27 اردیبهشت 1394  ادامه مطلب